A Johanna Kft. ismertebb nevén a Gusto pálinka főzde kajszibarack ágyas 51°-os pálinkáját veszem górcső alá.
Az üveg megjelenése eltér a tradicionális megjelenéstől. Fiatalos, lendületes, modern, szép letisztult forma és betüvilág. Ez tetszik, hiszen az új célcsoport nyilván a fiatság (az idősebb korosztálynak nem kell bemutatni, mit is tud ez a kiváló magyar hungarikum.) Az üveg középső részén nagy színes szám terebélyesedik, ami azt jelzi, hogy hány fokos,a pálinka 41 ill. 51. A főzde pálinkái a könnyebbik kategóriába tartoznak, kivétel a kajszibarack, mert ebből mindkét fajta van. A számok színe a gyümölcsök színét idézi fel pl. a kajszi narancssárga, a besztercia szilva kék, a cigánymeggy bordó. Úgy gondolom, ha versenyen lennénk a sima pálinkát tesztelnénk, de én most az ágyast kóstolom. Az ágyas attól ágyas, mert gyümölcságy van az üveg aljára fektetve. Az igazán jó minőségnél a gyümölcsöt sohasem cukrozzák, mert az befolyásolná az eredeti ízeket. Természetesen nem mézes pálinkát vettem a kezembe, mert az ugyanabba a kategóriába esne, mint a cukrozott bor, vagyis ettől óvjuk magunkat és a jó hírünket is. Ha szeretjük az édesebb ízeket az ágyasokat iszogassuk és azon gyümölcsökből, melyek nagy cukorgyűjtők.
A kóstoláshoz választok poharat. A Gusto forgalmaz kettő és négy centest. A kicsi a hagyományos, amely szerintem nem tesz hozzá semmit az élvezetekhez. A nagyobbik viszont nagyon tetszetős, hosszú szár, kecses harangvirág kehely logózva. Az utóbbit választottam. Kétszer-háromszor megpörgettem a pálinkát benne, majd vártam 20-30 másodpercet és megillatoltam. Mennyei, szinte harapni lehet az érett, de nem túlérett gyümölcsöt! Úgy érzem a nagymama kertjéből frissen szüretelt kosár sárgabarack mellett állok! Hihetetlenül tiszta, semmilyen bántó nincs benne! Ízében ugyanezt adja vissza! Nem tűnik fel az 51°. Bársonyos, egyensúlyban van. A kedvencek közé teszem. Azt hiszem ez az a nedű, amellyel egy kevésbé pálinka pártit is meglehet győzni eme ital szépségéről.
Utolsó kommentek