HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.08.03. Borrandisták

Pálinkateszt – Kajszibarack ágyas 51° Gusto /Lajosmizse/

A Johanna Kft. ismertebb nevén a Gusto pálinka főzde kajszibarack ágyas 51°-os pálinkáját veszem górcső alá.

Az üveg megjelenése eltér a tradicionális megjelenéstől. Fiatalos, lendületes, modern, szép letisztult forma és betüvilág. Ez tetszik, hiszen az új célcsoport nyilván a fiatság (az idősebb korosztálynak nem kell bemutatni, mit is tud ez a kiváló magyar hungarikum.) Az üveg középső részén nagy színes szám terebélyesedik, ami azt jelzi, hogy hány fokos,a pálinka 41 ill. 51. A főzde pálinkái a könnyebbik kategóriába tartoznak, kivétel a kajszibarack, mert ebből mindkét fajta van. A számok színe a gyümölcsök színét idézi fel pl. a kajszi narancssárga, a besztercia szilva kék, a cigánymeggy bordó. Úgy gondolom, ha versenyen lennénk a sima pálinkát tesztelnénk, de én most az ágyast kóstolom. Az ágyas attól ágyas, mert gyümölcságy van az üveg aljára fektetve. Az igazán jó minőségnél a gyümölcsöt sohasem cukrozzák, mert az befolyásolná az eredeti ízeket. Természetesen nem mézes pálinkát vettem a kezembe, mert az ugyanabba a kategóriába esne, mint a cukrozott bor, vagyis ettől óvjuk magunkat és a jó hírünket is. Ha szeretjük az édesebb ízeket az ágyasokat iszogassuk és azon gyümölcsökből, melyek nagy cukorgyűjtők.

 

A kóstoláshoz választok poharat. A Gusto forgalmaz kettő és négy centest. A kicsi a hagyományos, amely szerintem nem tesz hozzá semmit az élvezetekhez. A nagyobbik viszont nagyon tetszetős, hosszú szár, kecses harangvirág kehely logózva. Az utóbbit választottam. Kétszer-háromszor megpörgettem a pálinkát benne, majd vártam 20-30 másodpercet és megillatoltam. Mennyei, szinte harapni lehet az érett, de nem túlérett gyümölcsöt! Úgy érzem a nagymama kertjéből frissen szüretelt kosár sárgabarack mellett állok! Hihetetlenül tiszta, semmilyen bántó nincs benne! Ízében ugyanezt adja vissza! Nem tűnik fel az 51°. Bársonyos, egyensúlyban van. A kedvencek közé teszem. Azt hiszem ez az a nedű, amellyel egy kevésbé pálinka pártit is meglehet győzni eme ital szépségéről.

Igazán mindenkinek ajánlom! KK
 
Vásárlás helye:

2 komment

Címkék: pálinka


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr71284443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2009.08.13. 15:40:30

"Az igazán jó minőségnél a gyümölcsöt sohasem cukrozzák, mert az befolyásolná az eredeti ízeket."
Maradjunk annyiban, hogy kereskedelmi főzésnél elvileg soha nem cukrozzák, és bérfőzésnél is tilos a cefrét cukrozni a jogszabályok alapján.

Jó a teszt, sok ilyet még!
süti beállítások módosítása