HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.08.19. Borrandisták

Egy este a Pastramiban – Valami készülődik Óbudán

Komolyan üdvözlendő állapotként ért a felismerés, hogy végre nem kizárólag a Ráday utcában, vagy a Liszt Ferenc tér környékén van esélyünk a pezsgő szociális életre. Valami alakul Óbudán! Budai lakos lévén, régóta áhított vágyam vált valóra, mikor egyszer, valamikor a tél vége felé „ős–kapcsolatom” invitálásának következményeként tudomásomra jutott a hely létezése. Ennek már pár hónapja, akkor még februárt írtunk … Ezidőtájt nyitotta meg kapuit trendinek álcázott közönsége előtt az óbudai Lajos utcában pozícionált Pastrami vendéglátóipari objektum. Rajtunk kívül még 2-3 vendég foglalt helyet az asztaloknál a fagyos estén … ez viszont cseppet sem zavart minket, mivel a régi gyárépületből átalakított, nagy belterű, világos ingatlan kétségtelenül csalogató látványt nyújtott a „nagy, holdas, téli éjszakában”. Barátságos, meleg és hívogató benyomást keltett.

 
Ezúttal azonban egy nyáreste talált ránk az étteremben. Aki 7 után szeretne elhelyezkedni asztalánál, minden bizonnyal jobban teszi, ha telefonon utal rá előtte, a hely ugyanis 8-kor már zsúfolásig tele. A teraszon foglaltuk el állásainkat, választásunk kellemesnek ígérkezett a langyos augusztusi alkonyatban. Kisvártatva már étlapjainkon szemezgethettük potenciális vacsoránk részleteit.
 
A jámbornak tűnő, ámde határozott fellépésű felszolgáló szívélyesen konzultált velünk elképzeléseinkről, s nem szűkölködött instrukciók nyújtásában sem az általunk kiválasztott ételek tekintetében. Alig 5 perc elteltével a rendelés felvétele megtörtént.
A társaság igénye a következőkben merült ki:
  1. L’ecsó kolbásszal
  2. Bruscettás hamburger
  3. Kuszkusz saláta malachússal
Míg vártunk ételeinkre, a belső tér közepén elhelyezkedő látványkonyha mozzanatait kísérhettük figyelemmel, ahonnan a jól ismert TV Paprikás szakácsok vidám forgataga s ügyködése deríthette jókedvre még a legmorózusabb látogatót is.
A Stand-al ellentétben a kiszolgálás még annak ellenére is kellően ütemezetten történt, hogy a hely dugig volt, így a standard várakozási időnek nagyjából megfelelő intervallumon belül ételeinkhez jutottunk.
 
 
Gyerekkorom óta lázadó egyéniségként tartanak számon (szüleim legnagyobb bánatára), így hát, bár autómobilommal közelítettem meg a vendéglő területét, nem átallottam egy deci Merfelsz Rosé-t kirendelni, s azt jóízűen elfogyasztani.
 
Nem is szólva arról, hogy éppen most szerkesztjük a
„Nagy Nyári Rosé Tesztünket”
melyet hamarosan közzéteszünk!
 
A bor pengés savai, bogyós gyümölcsökben gazdag aromái s egészében is üdítő jellege frissítőleg hatott a forró esten.
 
A kuszkusz saláta nemkülönben. Remek párosítás a malachússal, a roséval meg különösen.
A l’ecsó gazdagon lett elkészítve, telt, zamatos. Benne a nyári zöldségek kavalkádja, mely abszolút élményként hatott fogyasztójára.
A hamburger kicsit bizarr látványát hamar feledtette ízének különlegessége, melyet nem titkoltan a bruscetta által nyerhette el. A Stand-beli hamburgerrel nem tudja felvenni a versenyt, de tisztességesen megállta a helyét.
 
Kényelmes tempóval tettük magunkévá a fent említett fogásokat, majd elgondolkodtunk a desszert rendelésének lehetőségén, melyet rövidre zártunk 2 citrom sorbet, valamint egy narancsos-szedres parfé igénylésével.
 
                                                           
Nem csalódtunk ezúttal sem, bár a parfé szokatlan jellege inkább egy jeges Creme Brulée-re emlékeztetett, de ez legyen a legnagyobb bajom…
 
Így vagy úgy, de kitűnően éreztük magunkat.
 
Egyetlen negatív körülményt tudok felróni: A kinti teraszon felállított asztalok s székek nem a legkomfortosabb példái képviselőinek. A fából készült padok az asztalhoz képest kényelmetlenül magasan vannak kisebb hátfájást okozva a rajta ülőknek. Az asztal pedig folyamatosan billegett, nem kis koncetrációra késztetve, mely boros poharamat illeti.
 
Az atmoszféra, a környék jellege azonban feltétlenül megér egy – akár romatikusnak tervezett – vacsorát. Lendületes, fiatalos, életteli.
 

Ha másról nem is, a gasztronómia szerelmesei már feltétlenül ismerhetik Óbudának ezt a részét a pár méterre fellelhető Culinaris mintaboltjáról. A környező építkezések, loft lakások, bárok, gasztro-boltok láttára nem félek azt a következtetést levonni, hogy hamarosan egy újabb kulináris desztináció elébe nézhetünk.

Z

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: óbuda rosé ízek és zamatok pastrami


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr361321177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy este a Pastramiban - by Borrandi 2009.08.20. 18:59:17

Komolyan üdvözlendő állapotként ért a felismerés, hogy végre nem kizárólag a Ráday utcában, vagy a Liszt Ferenc tér környékén van esélyünk a pezsgő szociális életre. Valami alakul Óbudán! Budai lakos lévén, régóta áhított vágyam vált valóra, mikor egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása