HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.08.25. Borrandisták

Dalmore Gran Reserva

Sziasztok!
 
Megpróbálok nektek jellemezni egy igazán HIGHLAND whiskyt. Megmondom őszintén nem tartozik a kedvenceim közé, nekem egy kicsit nyers és érdes, de ez egy szubjektív vélemény, lássuk az objektívet!
 
Ezt a whiskyt a Dalmore Cigar Malt helyett-után hozták forgalomba tehát, ha az ember a szivar aromájához és íz világához párosítva szemléli már nem is olyan pokróc ez a tétel, sőt ha az ember a nyelvén tartva behunyja a szemét kis túlzással érezhető a szivar kesernyés íze is. 60% sherry-s és 40% bourbon-os hordókban érlelik. A célközönséget valószínűleg tökéletesen eltalálták! Na de ne ugorjunk ekkorát a whisky elemzés mégiscsak egy precíz tevékenység!
 
Lássuk a dobozt! Gyönyörű, és még egyszer gyönyörű! Első blikkre azt hittem valami szintetikus bőrutánzat, annyira exluziv a kartondoboz. Szemből nézve a szokásos arany szarvas fej pillant ránk, bőr hatású hátérből, alatta az ital neve. Oldalról és felülről megkapóan szép kelta motívumok pompáznak bronz és aranyló színben. A csomagolás feltűnően elegáns, sokat sejtető, amatőr és profi vásárlókat egyaránt magával ragadó látvány. Az üveg megpillantása már nem ekkora élményt, de igazából nem lehet belekötni. Nemesen egyszerű. Egy feliratozott kapszula, egy szarvas fej, meg egy címke, slussz-passz. A doboz után többet vártam, de az üveg teljesen egyedi formája kárpótol valamelyest.
 

Az ital pohárba öntése után narancs mahagóni szín tárul elénk, mely kellő komolyságot kölcsönöz italunknak. Az illatminta eredménye meglepő, nekem kicsit kilóg az alkohol, ugyebár nem hordó erősségű tételt szaglászunk, nem kéne neki. Mivel az egyensúly nem is kicsit eltolódott, nem marad más hátra mint, az 1/3-os vízzel való hígítás. Erre most nem vetemednénk, ugorjunk a kóstoláshoz!

Az íz már sokkal beszédesebb karácsonyi sütemény, pirított kávé, keserű csokoládé érezhető benne, az alkohol dominanciáját félretéve. Az utóíz hosszú, meglepően hosszú! Talán a finis a legjobb eben a whiskyben! Az biztos, hogy teljesen más a leányzó fekvése ha egy jó kis havannai szivarral a kezünkben kóstolgatjuk.

Egy szó mint száz én ezt a tételt a gyönyörű csomagolás ellenére is csak erős közepesre ítélem.

Sziasztok! P'tai
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: szivar férfiaknak


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr221337894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása