HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.09.19. Borrandisták

Cutty Sark

Sziasztok!

Jelenleg egy sokak által lenézett, nem sokra tartott blendet tartok a kezemben, amely szerintem több dicséretre érdemes, mint negatív kritikára. Szánt szándékkal a Cutty Sark család legfiatalabb tagját vettem górcső alá, mert elég sok helyen kapható, és anyagilag is sokak számára elérhető.

Az ital árához képest a csomagolás meglepően nagyvonalú, és igényes. A henger alakú doboz figyelmet felkeltő és a beltartalom mielőbbi megismerésére ösztönöz. A whisky címere a közismert Cutty Sark nevű hajó kicsiny grafikája, majd alatta az ital rövid jellemzése látható, de ami valóban dob a doboz megjelenésén az a hatalmas aranyszínű hullám mely még a Hawaii-i szörfösöket is lázba hozná. Az üveg látványa még jobban meglepett, teljesen rendbe van: egyedi forma, elől hátul kidomborodó feliratok, sőt hátul még a vitorlás is ott ringatózik a whisky tengerben 3D-s valóságában. Az egész összképet ha lehet még inkább feldobja, hogy zöld az üveg és sárga rajta a címke, ami valamiféle lazaságot kölcsönöz a barna és átlátszó whisky-s üvegek tengerében.

No akkor lássuk az illatolás eredményét. A hozzá tartozó irodalom szerint fellelhető benne a GlenRothes, a Tamdhu, a The Macallan, és a Glengoyne nevű maltok csapata  és még ezeken túl egy malátázatlan gabona párlat a North British. Na most ennyi nagyágyú jelen léte nekem nem köszönt vissza az illatában. Érezni a malt-okat rendesen, de valahogy kioltják egymás erejét. Viszont az egyensúly jó, az alkohol csak egy hangyányit lóg ki, de ez elhanyagolható egy blendnél.

Az íz: Hát a legjobb szó rá a Scotch and Soda. Ne értsétek félre ennek a blendnek az ég világon semmi baja sincsen, sőt kifejezetten elkortyolgatható, de inkább a delírium gyors eléréséhez mint a spiritek világának egy új gyöngy szemének a felfedezésére szolgál. Na de elég a lehúzásból, tegyük hozzá, hogy ez egy baby whisky még a kora sincs rá írva, tehát többet igazságtalanság lenne várni tőle. Most jön viszont a kellemes rész, az egész 5400 Ft-ba kerül! Jól látjátok ez egy 7dl-es üveg ára díszdobozzal! Na ennyi pénzér viszont el vagyok ájulva, az íztől az illattól, a csomagolástól meg mindentől! Még tudom ám űberelni! Van ám belőle 375ml-es is, lapos üveg formátumban 2000 Ft-ért. Na ez már tényleg röhejesen olcsó, gondoljatok csak bele milyen minőségi (majdnem 4 deci) szeszt kaptok 2000-ért ami még farzsebbe lapuló laposüvegbe is van csomagolva, garantálom semmilyet.

Egy szó mint száz, ez egy nagyon jó kis blend, ami ugyan nem fogja Whisky ízlésünket pallérozni, de rombolni sem. A kiváló ár-érték arány és megjelenés a verhetetlenek közé emeli a saját versenytársai körében, tőlem a 8-as pontszámot kapja, a 10-es listán.

Sziasztok: P'tai

Szólj hozzá!

Címkék: férfiaknak


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr821388822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása