HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.08.06. Borrandisták

Long Island Iced Tea

Sziasztok!

Nem tudom ti hogy álltok a koktélokkal, én nem is olyan régen még nem sokra tartottam őket. Színesek, szépek alkoholosak (a virgin koktélokat ne említsük mert azok értelmetlen italok, akkor inkább Szobi málnaszörpi) de valahogy inkább egy whisky-coke, vagy pénztárca függően egy whisky-redbull, a retrós gintonic, vodkanarancs, vagy vodka almalével, bár utóbbiak szinte hungarikumnak számítanak és 25-év felett már inkább tréfásnak! Ez csak egy kitérő volt, térjünk vissza inkább az agysejtgyilkoló Longihoz! Én már csak így hívom, mert nagyon összehaverkodtunk az utóbbi időben!

Boldogult gyerek koromban coctailmágus barátomnál a siófoki aranyparton, én tisztességesen végig kóstoltam a kis minigyilkos alkotásoktól az egész estét betöltő longdrinkek skálájáig mindent! Nem vetítek, tanúim is vannak rá! Akkor a kedvencem a Földrengés nevű lé volt, mert jó nagy volt és viszonylag jó ízű! A harmadik elfogyasztása után már inkább csak ködösek az emlékek, leginkább a társaság másnap lábadozó tagjaitól értesültem az előző esti storykról melyeknek szerves része, sőt leginkább előidézője voltam. Az, hogy mit tartalmazott a mix., hát azt sajnos nem tudom. Na de ezt az egészet azért meséltem el mert végre megtaláltam a hozzá  - a Földrengéshez - legjobban hasonlító terméket, melynek neve:

LONG ISLAND ICED TEA! Az összetevők már magukért beszélnek:

  • 2cl vodka
  • 2cl. gin
  • 2cl. tequila
  • 2cl. fehér rum
  • 1,5cl. triple sec
  • 1,5 cl. citromlé
  • és kóla
Gondolom ezzel nem mindenkinek mondtam újat, sokan kóstolhattátok már sok helyen, ahogy magam is, de túl nagy hatással nem volt rám. A lényeg most jön! Felfedeztem, a legkirályabb Longi szürcsölő helyet! Legalábbis az általam látogatott vendéglátó-ipari objektumok közül, longi szempontjából magasan a legjobb! A Ráday utcában található Paris-Texas nevű elhajló egységre gondolok, aki nem tudná ez kb. az utca közepén helyezkedik el, ha a Kálvin tér - Kinizsi u. távot vesszük alapul.
 
AZ ITAL:
Az első benyomás már látványra is feltűnő, gigantikus mérete miatt, kétszer akkora mint a versenytársaknál - persze most csak a Rádayt nézzük - az ára se olyan vérfagyasztó 1950 Ft, ha méretére és a tisztességesen belerakott nem felvizezett alapanyagokra gondolunk. A rengeteg gyümölcs, és az esztétikusan feldíszített pohár már csak pont az i-re, ha a vízualitásra gondolunk. Tekintélyes a súlya is, de szerencsére ott a szívószál, miután rácsatlakoztunk és vákumot képeztünk, azonnal érezzük ez nem egy „könnyed” italocska! Enyhén szólva ... nem várat sokat magára, a harmadik szürcsinél, már spriccel is az áldott alkohol a fejecskénkbe, ahol türelmetlenül várja a pohárban maradt testvérkéit. Teljesen kibékülve az élettel, fogyasztok mikor is jön a következő orgazmus …
 
 
HÁT EZ FÉLÁRON VAN!
 
Ugyanis adott napokon vagy a ser, vagy a coctail ára feleződik önmagával. Örömömben én is majdnem feleződtem önmagammal, hogy egyszerre 2 szájjal 2 longit ihassak 1 árán!
 
Gondoljatok bele, ki az a bamba aki sört lefetyel 5-600-ért amikor 1 ezresért elindulhat egy olyan úton ami már más dimenziókba vezet! Ha kipróbáljátok a helyet figyeljetek az akció végére, mert pik-pak letelik az a 2fertály óra, és az azon túli rendelés már az eredeti áron folyik! Akár előre be is lehet spájzolni, elfér az asztalon, nem fog tönkremenni, ennyi alkohollal bármeddig eltartható a felhalmozott készlet!
 
 
A személyzet miatt ne aggódjatok, tök jó fejek, akár csak a tulajok szinte bármi engedélyezett! Discozás előtt pláne pénztárca kímélő,mert tuti kitart hajnalig a feeling és nem kell horror áron reload üzemmódba kapcsolni a vizezett gagyi spiritek világában.
Azért 4-nél többet nem ajánlok, mert akkor már tényleg vinni kell az ember fiát vagy lányát!
               
Ha tudtam kedvet csinálni nézzétek meg, jó szórakozást és ne remegjetek a jövő miatt a májtranszplantáció ma már rutin műtét!:-) 
 
Csá! P'tai!

Szólj hozzá!

Címkék: ráday koktélok paris texas


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr411279884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása