HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.07.13. Borrandisták

Első whisky teszt Laphroaig 10y /Skócia - Islay/

Sziasztok itt P.tai!

A párom legjobb barátnője jóvoltából tuti kéróhoz jutottunk Balatonfüreden. Ez jó alkalom volt, hogy vásároljak egy nemes nedüt. A választásom egy tíz éves LAPHROAIG 10Y lett. Nem választottam rosszul! Ezt a gabonából nyert italt csak azoknak ajánlom akik whisky függők, nem kezdőknek való. Az Islay szigetről származik, brutális, átütő ízlelő bimbókat megzavaró, kifejezetten orvosságos ízű, iszonyatosan füstös cucc. A Speyside függőknek sok lesz. Ők inkább hígítsák szódával. Brrrrr, nem ajánlom.

Az első benyomás a doboz, amit kíváncsisággal telve, hátborzongató izgalommal pattint fel az ember, nemes egyszerűséggel szép. Mélyre nyúlok, kihúzom és BUMM! Egy zöld üveg kb. tíz perces world szerkesztéssel előállított, fehér alapon fekete betűkkel írt óvodás rettenet! A kétségbeesés környékezett, már vártam a csavarzárat … DE NEM! A kapszulát eltávolítottam, maltokhoz illő félparafa dugó fogadott! "Kitekertem a nyakát", szagmintát vettem és kezdtem biztonságba érezni magam a választásomat illetőleg. A kísérleti alany pohárba öntése után fogadott látvány és aroma minden előzőleg említett fikázásomat semmisé tette. Egy nemes whiskyhez méltó szín és pára ütött meg. Átjárt az Islayra jellemző túláradóan orvosságos illat melyet a csodás hanga, avar, gomba, faháncs, humusz, gyöngyvirág és akácméz illatorgiájával ért agyat. Ezek után jött az első korty … PUFF-CIAO-CSUMI-CSÁ! Apám! Nagyon durva cucc! Mondhatnánk a Lagavulin kistesója.

Aki kemény legény és szereti a brutál anyagot annak csak ajánlani tudom, egy komolyabb beszélgetéshez, gyerekáldáshoz, vagy csak úgy, hogy szétcsapjuk magunkat valami igazán férfias, durva whiskyvel, ami magában hordozza az Islay sziget minden jellemzőjét. IGYATOK, IGYATOK de csak minőséget, ez után nem kell quarelin!

 

Csók P'tai 

Vásárlás helye:
Wine and Whisky Box Bp. VII.ker. Rumbach Sebetyén u. 15.

Szólj hozzá!

Címkék: skócia balatonfüred férfiaknak islay


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr801244821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása