Balaton és Itália, azaz hogy kerül a csizma az asztalra?
Ülünk a teraszon, még mindig Füreden amiről tudva levő, hogy borvidék - Balatonfüred-Csopak - és nem Figula Chardonnay-át vagy Olaszrizlingjét szopogatjuk, hanem egy olasz Lambruscot. Vajon miért? Képzelj el egy jó kis baráti társaságot akik szép nyári napokat töltenek együtt alkohol fogyasztással is. Ittak már száraz fehéret, rozét, whiskyt, aztán eszükbe jutott, hogy a hűtő mélyén ott lapul még a habzó bor Itáliából. Fehér Lambrusco, mely nem túl negédes, habos behízelgő apró gyöngyökkel, gyümölcsös, virágos aromákkal. A barátosném felkiállt: hát ez nagyon jó! Könnyed 8% alkohol a fülledt, levegőtlen, Itáliai napokat idéző forróság közepette. Üdítő, frissítő, napközben is iható! No így került a csizma az asztalra. A következő alkalommam újra kóstolhatunk Füredről, Csopakról komoly terrier borokat, most azonban jó volt ez a komolytalanság.
KK
Utolsó kommentek