HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.07.24. Borrandisták

Brahms esete a borral

Történt egyszer, hogy Johannes Brahms-t a híres zeneszerzőt vacsorára invitálta egy neves borszakértő. A mester tiszteletére a házigazda kinyitotta legszebb borainak egyikét.
- Ez a palack - kommentálta az illető a választását, miközben nyitotta azt - a pincémben található borok Brahms-a!
Brahms bólintott s nagy gonddal vizsgálni kezdte a poharában található nedűt, körbeforgatta azt, a fény felé fordította, határozottan szippantott néhányat, hogy feltérképezze a bor illatát, majd kortyolt belőle.
- Hogy ízlik? – érdeklődött vendéglátója kellő izgalommal.
- Nos -felelte Brahms - jobban tenné, ha előhozna egy Beethovent!

Jó tudni:

Johannes Brahms (1833-1897) német zeneszerző, zongorista és karmester. A késői német romantika képviselője. Romantikus mondanivalóját a klasszikus és kiegyensúlyozott formaművészetével fejezte ki. A hamburgi szegénynegyedben született, pályáját kocsmai zongoristaként kezdte. Művészete meglehetősen későn érett, első szimfóniáját negyvenedik évén túl írta. Brahmsot közeli kapcsolatok fűzték az akkori magyar zenei élethez sok magyar barátja volt. Magyaros dallamokat jegyzett fel, és ezeket közismert és népszerű Magyar táncain kívül számos más művében is feldolgozta.
Fő művei: Haydn-variációk, Német rekviem, négy szimfónia, Magyar táncok, amit akár meg is hallgathatunk:

 

 
Z 

Szólj hozzá!

Címkék: anekdoták jó tudni


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr481266529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása