HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.07.25. Borrandisták

Coppola borok ígérete /Kaliforniai bor szépségek/

Ígértem a Coppola borokat:

Francis Ford Coppola USA California: Zinfandel Director’s Cut 2005

A híres Keresztapa film rendezőjének bora. Nemcsak a neve hangzatos, de a bor is kiváló. A második „direktori vágás” sorozat, felülről a második kategória. Tehát nagyon magas minőséget jelent. A pincészetet a rendező Francis Ford Coppola lánya vezeti, de a boroknak mindig van valamilyen kötődése a filmekhez. Az amerikai borokat gyakran éri azzal vád, hogy nincsen saját karakterük a boroknak, úgymond túlkezelik őket. Ez a pincészet nem tartozik ezek közé. Igazi egyéniségek a borok. Ha valaki nem ivott még Zinfandelt, és ezt a bort megkóstolja, biztos, hogy felveszi a kedvencek közé. California fő vörös szőlőjéről beszélünk, ami már sok viszontagságon ment keresztül. A fajta megegyezik az olasz Primotivo fajtával, aminek horvát gyökerei vannak. Hatalmas bor, kifinomult, minden részletében gondosan kidolgozott.

Francis Coppola: Diamond Cabernet Sauvignon 2005

A Cabernet sauvignon egy világfajta, amely a világ bortermő országaiban mindenhol jelen van. Érdemes, nem csak a hazai szép tételeket kóstolnunk (pl. Villányból), ha igazán testes bort szeretnénk inni, hanem más ország Cabernet-it is. Ez a Coppola féle igencsak szép példája ennek a fajtának. Bár nem hiszem, hogy akadna olyan ember, aki még nem próbálta. Ha ezt a bort fogja kortyolgatni biztos nagy rajongójává fog válni. Érett gyümölcsök, mind illatban mind ízben, szép savak, belesimuló tannin. Semmi nem bántó, semmi nem lóg ki belőle. Kerek, egész.

Különleges tartalom, felejthetetlen tartalom, akár a híres filmkockák ...

Farncis Ford Coppola: Merlot Blue Label 2006
 
Hát be kell valljam ez egyike a legszebb Merlot-nak, amit valaha kóstoltam.! Mint tudjuk ez az a fajta, amiből lehet könnyed mindennapok borát készíteni és hatalmas hosszan tárolható igazi nagy „bársonycsodákat”. Ez az utóbbi illik erre a csodálatosan megkomponált, mégis önálló karakterrel rendelkező nedűre.
 
KK
 
A borok fellelhetők:
Budapesten a VII.ker. Rumbach Sebestyén utca 15 szám alatt a Wine and Whisky-Box üzletben. Nyitva: h-p: 12-19h. Tel.: 30/ 99 47 175 www.whiskybox.hu

Szólj hozzá!

Címkék: coppola borkritika külföldi borok


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr81272708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása