HTML

Borrandi

A bor összehoz! Feltett szándékunk, hogy a bor álcája alatt segítünk társat, barátokat találni, emberi és üzleti kapcsolatokat építeni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.08.01. Borrandisták

Borok és zamatok - Töltött cukkini /Akár fogyókúrázóknak is/

Viki barátnőm mostanában azt a jó szokást vette fel, hogy rendre meghív otthonába egy-egy kulináris élménnyel kecsegtetve. Legutóbb az alábbi pazar „íz-orgazmusban” volt részem egy meleg, nyári nap, ebédidőben ...

 

Recept:

Hozzávalók:                                                                                   
  • 1 db tölteni való cukkini
  • 25 dkg füstölt tarja vagy sonka
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 db kisebb hagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1 doboz tejföl
  • 2-3 db paradicsom
  • só, bors
  • fél deci chardonnay (olyan, ami látott némi hordót)
 
Előkészítés:
Cukkinit megmossuk, félbevágjuk és kibelezzük
 
Töltelék:
Rizst megpároljuk.
Hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a tarját, majd legvégül a felaprított paradicsomokkal összefőzzük.
Így kapott ragut összekeverjük a párolt rizzsel, a tejföllel és a reszelt sajt felével.
 
Elkészítés:
Egy tűzálló tálba a fent említett chardonnay borból kb. fél decit loccsantunk.
Megtöltjük a cukkinit, a maradék sajtot meg a tetejére szórjuk.
A sütőben alufólia alatt 180 fokon kb. fél órát pároljuk, majd fólia nélkül addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Friss zöldsalátát adhatunk hozzá köretnek, de magában is megállja a helyét.
 
Borajánló: St. Andrea Kovászó Chardonnay 2006 Ez a 100%-os chardonnay nagytestű, telt bor. A 10 hónapos tölgyfás érlelés nyomott hagyott benne, de nekünk pont ezért jó választás. Fűszeres, krémes, ideális kísérője ételünknek. Ennél már csak a 2003-as évjárat a szebb. Ára 4000-5000 Ft között mozog.
 
Ha egy egyszerű nyári ebédhez nem szeretnénk ennyit költeni egy palack borra, menjünk be a Kaiser’s Szupermarketbe és emeljük le a polcról az ausztrál Hardy’s Bin Colombard Chardonnay-t kb 900 Ft-ért. Tökéletes választás lesz.
 
Z

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek fehér bor főztünk ízek és zamatok


A bejegyzés trackback címe:

https://borrandi.blog.hu/api/trackback/id/tr941280553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása